torsdag, februar 08, 2007

Hva etikklesing kan føre til:Slik kan et rom ende opp når Eli finner på at hun på en kreativ måte skal lære seg de 10 bud utenat, etter at etikklæreren har klagd sin nød over at så få kristne mennesker faktisk kan de 10 bud utenat...
Men siden Jesus heldigvis forstod at det i blant kan være vanskelig å huske alle de 10 bud summerte Han de opp til å bli bare to bud (ikke forstår jeg med mine dårlige hoderegningsegenskaper hvordan han fikk 10 til å bli 2...)
' Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand.' Dette er det største og første bud. Men det andre er like stort: ' Du skal elske din neste som deg selv.' På disse to budene hviler hele loven og profetene.»
Så her ble resultatet av mine kreative tanker/følelser:

Bibelhistorien malt på et ark, fra edens hage til blodmalte dørkammer, steintavler, ørkenvandring, et storslått tempel, det nye lovende land, korsfestelsen, den tomme grav, litt blod og noen engler...og så vi mennesker da som vimser litt rundt omkring overalt...og så blir de stående disse tre...men størst av dem er kjærligheten!

3 kommentarer:

Karin sa...

Hvis du vil lære den lange versjonen med ti bud, så har jeg gode huskeregler som gjør det mye lettere. Forventer en krativ tidslinje i morgen, nå når du har vist dine kunstneriske talenter:-)

Anonym sa...

kult bilde.
jeg digger kreativitet.

olav

Eli sa...

hmm...tidslinja ble ikke så kreativ nei...men jeg er klar for å lære de 10 bud skikkelig ja...
har oppdaget at teksten er så liten at jeg ikke klarer å lese den uansett..

I det siste har jeg faktisk tenkt at jeg skal prøve å finne frem mine kreative sider igjen ja ;) I dag snakte vi om Guds kjærlighet på cellegruppa, å så lagte vi valentineskort som vi kan gi til noen venner vi vet ikke har det så bra for tiden... Det var gøy!